Skip to main content
 1. RUDY EN LISETTE

18 DECEMBER 2020

Leuke, nuttige en praktische cursus! Super fijn dat dit niet alleen op de aanstaande moeders gericht is, maar ook de partners er nauw bij betrekt! Het boek is een fijn naslagwerk, om alles nog eens rustig na te lezen.
Wij hebben met veel plezier naar Teuntje geluisterd en er is genoeg tijd en ruimte om vragen te stellen.

 1. VAN SUMMEREN

30 NOVEMBER 2020

Wij waren op zoek naar een cursus welke gericht was op zowel de vrouw als de partner, waarbij je praktische tips krijgt en een heldere uitleg over de bevalling en daarna. Wij hebben de cursus prettig bevallen dan ook als zeer fijn ervaren, welke gegeven werd door Michele.

 1. ERWIN EN GIOVANNA

30 NOVEMBER 2020

Als je op zoek bent naar leerzame, nuchtere en leuke cursus die ook gericht is op de man, dan is Prettig Bevallen zeker een aanrader! Fijn dat de cursus online gegeven worden en dat Michele voor het praktijk stuk thuis langs. Het boekje is een handige samenvatting van alles wat er is verteld. Bedankt Michele!

 1. JAN EN ROOS

28 NOVEMBER 2020

Echt een aanrader de cursus “prettig bevallen”. Een hele fijne, duidelijke en nuchtere cursus voor ons als stel. We hadden ons vooraf al wel wat ingelezen maar heel prettig dat alles nog eens de revue passeert en op een leuke en toegankelijke manier aan je wordt verteld. Dan blijft alles toch beter hangen en geeft het stof tot nadenken en kun je als stel weer nieuwe dingen thuis bespreken. De “theorie” was in praktijk ook erg bruikbaar en de tips hebben we tijdens de bevalling zeker gebruikt. Ik raad deze cursus aan alle stellen aan die voor het eerst ouders worden. Onze bevalervaring was o.a. door deze voorbereiding erg prettig! Teuntje nogmaals bedankt voor je leuke en spontane manier van voorlichting.

 1. FAMILIE JANSEN

24 NOVEMBER 2020

Een duidelijk verhaal, met een goede dosis gezond verstand en praktisch van aard! Een aanrader!

 1. KRISTIE

11 NOVEMBER 2020

De cursus prettig bevallen gegeven door Teuntje was erg leerzaam en leuk! We hebben heel veel praktische informatie gekregen, ongezouten, niet zwierig en met een dosis humor!
Ondanks dat het voor mijn vriend z’n tweede kindje is heeft hij er ook zeker veel aan gehad. Mij heeft het meer vertrouwen gegeven in wat komen gaat!

 1. WIES

11 NOVEMBER 2020

Wij hebben de cursus prettig bevallen meer plezier gevolgd. We wilden geen pufcursus maar een praktische cursus met veel tips. Dat was het zeker! Onze bevalling liep in alle opzichten anders dan gepland maar 1 ding was wel goed. Dat we samen een team waren en wisten hoe we het aan wilden pakken. Dat was super fijn. We zijn dus erg tevreden en het is zeker een aanrader!

 1. MONIQUE WILLEMS

8 NOVEMBER 2020

Afgelopen week de laatste avond van de cursus gehad. Fijne en duidelijke informatie met ook de ‘what if’ scenario’s. Ik vond het prettig dat we beide dezelfde informatie kregen en dat de partner duidelijk een rol krijgt in het geheel. Nu rustig afwachten tot we het in de praktijk gaan brengen. 🙂

 1. CURSIST GROEPSCURSUS DEN BOSCH

29 OKTOBER 2020

Cursus heeft me zeker geholpen, met de mind-set.. maar ook informatie/ inzicht in de fases die je doorloopt. En ook mijn partner heeft er veel aan gehad. Dat was echt mijn rots in de branding gedurende al die uren. Zo mooi hoe je dit inderdaad echt samen doet. Daar was ik denk ik nog wel het meest van onder de indruk denk ik! Respect voor alle vrouwen die niet zo’n vent aan hun zijde hebben 😉

 1. MARIËL

22 SEPTEMBER 2020

Twee fijne bijeenkomsten die de zwangere en partner enigszins voorbereiden op de bevalling en een stukje kraamtijd. Teuntje is erg enthousiast en geeft heel fijn uitleg.
Ik zelf doe ook mee aan Centering pregnancy en zwangerschapsgym en merk dat ik daardoor weinig nieuws heb gehoord. Het was voor mij meer herhaling van stof. Maar voor mijn partner wel erg prettig.

 1. BRITT THIEN

4 SEPTEMBER 2020

Wij waren op zoek naar een praktische, nuchtere bevalcursus en kwamen via vrienden bij Prettig Bevallen terecht. In een kleine groep hebben wij de cursus vervolgens in twee sessies van twee uur doorlopen. De informatie was erg nuttig, werd duidelijk uitgelegd, er was veel ruimte voor vragen en de oefeningen/sfeer waren allesbehalve ongemakkelijk. Heel blij dat we dit hebben gedaan en goed voorbereid de bevalling in gaan. Dank daarvoor!

 1. FAMILIE SCHEUTJENS

4 SEPTEMBER 2020

Wij hebben de cursus van Prettig Bevallen als zeer praktisch en waardevol ervaren.
Waarbij we veel informatie en vooral inzichten hebben gekregen wat ons te wachten staat, zodat we met veel vertrouwen de bevalling tegemoet gaan.
Het is geen ‘akward’ pufcursus, maar je krijgt vooral praktische tips. En het boek wat je mee krijgt is een super samenvatting van de cursus, die ook nog eens goed weg te lezen is.
Ook is het voor de partner zeer fijn, omdat er ook echt aandacht aan hem wordt besteed en hij zich ook niet nutteloos gaat voelen!
Echt een aanrader!!!

 1. STEPHANIE

2 SEPTEMBER 2020

Met Michele hebben wij als stel de cursus ‘prettig bevallen’ gevolgd. Ik vond het heel fijn om door alle aspecten van het bevallen heen te lopen en direct al mijn vragen te kunnen stellen. Goed te snappen waarom dingen mogelijk zullen lopen zoals ze lopen en samen met de ademhalingsoefeningen voelen we ons samen voldoende voorbereid op de bevallig!

 

 1. STIJN EN THIJSKE

1 SEPTEMBER 2020

Wat een prettige cursus.
To the point, goed verteld, zo nu en dan een helpende ‘visual’!
Fijn dat zowel man als vrouw duidelijke informatie krijgt die ingezet kan worden tijdens de bevalling.
Het is iets waar je samen doorheen moet! Het zullen niet de allerfijnste momenten worden, maar dankzij deze cursus hebben we we een beetje een beeld van wat er op ons af zou (kunnen) komen… en voelen we ons toch een stukje zekerder wanneer het staat te gebeuren!!

 1. NIENKE

19 AUGUSTUS 2020

Mijn man en ik hebben de cursus, gegeven door Marlies echt als een toegevoegde waarde beschouwd voor onze voorbereidingen richting de bevalling. Met name mijn man vond het een verademing dat eindelijk eens een goed beeld wordt geschetst van wat een man kan verwachten en kan betekenen tijdens een bevalling. Ons inziens zijn deze inzichten eigenlijk een must voor iedereen die gaat bevallen. Ook voor mijzelf als medisch professional was het echt een leerzame cursus.

 1. MAARTJE

16 AUGUSTUS 2020

Een fijne thuis curcus gehad van 2 keer 2 uur. Veel handige tips en informatie gekregen. Ook de ademhalings oefeningen waren fijn.

 1. VINCENT EN LINDA

28 JULI 2020

Door een zwangerschapsmassage bij Sandra kwamen wij aan de praat over de cursus ‘prettig bevallen’ die zij geeft. Wij waren zwanger van onze eerste en wilde graag meer informatie over de bevalling, alleen waren we zoekende omdat we het niet zagen zitten een cursus in een ‘grote’ groep te volgen.
De cursus is goed bevallen waardoor wij volledig waren voorbereid op de bevalling. Doordat we elk facet van de zwangerschap/bevalling hebben besproken wisten wij goed wat ons te wachten stond. Dit resulteerde erin dat wij tijdens de bevalling precies wisten waar we stonden en wat ons nog te wachten stond. Dit zorgde voor veel rust, zowel voor mijn partner als mijzelf. Wij kijken terug op een mooie bevalling en kunnen de cursus zeker aanraden!

 

 1. JUDITH

23 JULI 2020

Fijne en duidelijke cursus! Echt een aanrader!

 1. GIEL & CARO

21 JULI 2020

Super goede cursus gehad! We waren met een klein clubje en hadden veel vragen die makkelijk, eerlijk en direct beantwoord werden.

Zelf zouden wij graag wat meer hebben geoefend met de ademhalingsoefeningen zelf, maar niet ten koste van andere onderdelen. Dus een derde avond zou niet overbodig zijn.

 1. BO

13 JULI 2020

Hele fijne cursus met heldere uitleg. Er is veel aandacht voor de (rol van de ) partner. Geen zweverig gedoe maar concrete informatie en oefeningen.
Ik ben inmiddels bevallen en kan zeggen dat de ervaringen uit de cursus me goed hebben geholpen om de rust zoveel mogelijk te behouden.

 1. ARIANNE

22 JUNI 2020

Wij kijken terug op een gezellige en leerzame privé cursus. Wij als toekomstige ouders stonden centraal en de informatie die gegeven is, plus het boekje, is erg nuttig om te krijgen. Het lezen van het boekje zorgt er ook voor dat hetgeen wat tijdens de cursus gezegd/uitgelegd is weer terug komt.
Voor mijn man was er ook aandacht en hij heeft handvatten gekregen om mij voor, tijdens en na de bevalling bij te staan. Samen nadenken over je wensen (geboorteplan) is erg fijn om nu te doen aan de hand van de informatie.
De privécursus is erg fijn omdat de coach je thuissituatie ziet en je oefeningen geeft die je thuis bijv. op de babykamer of op bed kan doen. Tevens was het hierdoor erg persoonlijk en prettig om ervaringen te kunnen delen.

 1. TAMARA

20 JUNI 2020

Wij kijken terug op een zeer prettige cursus. De heldere (no nonsens) uitleg over alle fases voor, tijdens en na de bevalling, hebben ons een veel beter beeld gegeven wat ons te wachten staat. De eerlijkheid en het zeggen zoals het is vonden wij daarin prettig. Daarnaast was het fijn dat er veel aandacht was voor de partner, wat die kan doen en hoe belangrijk de verbinding is. Uiteraard waren de oefeningen en de tips ook heel fijn. En niet te vergeten de daadwerkelijke ervaringen van Teuntje.
Ter ondersteuning hebben we ook het boek prettig bevallen gekregen, dat boek raden wij beiden aan, leest makkelijk weg en sluit goed aan bij onze vragen en gedachten. Wij zijn enthousiast en raden iedereen deze cursus aan.

 1. WILLEM EN SABINE

28 MEI 2020

In april en mei 2020 hebben wij de cursus ‘Prettig Bevallen’ gedaan met Teuntje en 2 andere stellen. Ook ontvingen we het handige boek met de handout. Vanwege de Corona maatregelen vonden de cursusavonden online via Zoom plaats, maar dat was geen belemmering en werkte goed.
We kunnen de cursus en het lezen van het boek elk ouderpaar aanraden. Het gaf ons een hele duidelijke en nuchtere uitleg van wat ons te wachten zou kunnen komen te staan.
Teuntje zei het bij de start van de cursus heel mooi: dit is geen cursus om te ‘oefenen’ zodat je bevalling fijner loopt, maar het is verwachtingsmanagement, zodat je voorbereid bent en voor minder verrassingen komt te staan. Hierdoor kun je rustiger blijven en meegaan in het moment.
Dat is ons, mede door de cursus en het boek, zeker gelukt. Ondanks dat de bevalling niet helemaal soepel verliep omdat ik met 10 cm ontsluiting en persweeën toch nog naar het ziekenhuis moest, konden mijn partner en ik ons heel goed overgeven aan het moment en werden we niet geremd door gevoelens van angst of weerstand. We wisten hoe belangrijk het was om zoveel mogelijk ‘in de flow’ te blijven en dat is dan ook goed gelukt.
We kijken met trots en een positief gevoel terug op de bevalling en gunnen dit elk stel dat (voor het eerst) ouders wordt!

 1. SHARON

28 APRIL 2020

Wij hebben de cursus prettig bevallen voor 2 gedaan bij Teuntje. Vanwege corona waren het digitale bijeenkomsten, dit werkte prima! We zijn erg goed voorbereid op de bevalling, voor ons allebei heel verhelderend! Er is alle tijd voor vragen, en ook voor de mannen is veel aandacht. En altijd heel concreet. Teuntje, bedankt!

 1. LIANNE VERHAGEN

3 APRIL 2020

Wij hebben een privé cursus prettig bevallen voor 2 gevolgd bij Marlies. Eerste keer thuis ontvangen en een heldere theoretische uitleg gekregen. Tweede sessie was online (vanwege coronavirus) en gingen we verder in op de ademhalings- en puf technieken. Het was even schakelen van persoonlijk naar telefonisch contact via videobellen, maar het het oefenen ging bovenverwachting goed. Marlies gaf duidelijke instructies en mijn partner en ik konden de oefeningen goed uitvoeren. Het leek net of zij gewoon in de kamer aanwezig was. Marlies legt gemakkelijk uit, is nuchter en geeft goede praktijk voorbeelden. Geen ingewikkeld gedoe, maar praktische tips. Wij raden deze cursus zeer aan voor stellen! Bedankt Marlies/Prettig bevallen. We gaan de bevalling samen met vertrouwen tegemoet.

 1. SANNE & RENÉ

2 APRIL 2020

Cursus gehad van Elise, fijne en goede uitleg gehad, vooral voor mijn partner erg fijn geweest waardoor in het ziekenhuis het zetten van de ruggenprik en de vacuüm niet onverwacht en nieuw was.
Voor mij was het een pittige bevalling met na het breken van de vliezen (spontaan bij 39+4) rug weeën die snel heftiger werden en om de minuut terug kwamen waardoor ik ze op een gegeven moment niet meer kon opvangen. 4,5 uur na breken van de vliezen ruggenprik gehad bij 5cm ontsluiting uur later terug op de afdeling 8-9cm uiteindelijk op eigen kracht moeten persen door uitblijven van pers weeën, toen kwamen de tips voor het persen wel heel erg van pas.

Zeker een aanrader om te volgen! Dank jullie wel!!!

 1. HILDE VOS

25 MAART 2020

Wij zijn erg blij dat we deze cursus gevolgd hebben; het is heel fijn om je enigszins een voorstelling te kunnen maken van hoe de bevalling zal zijn en je daarop voor te bereiden. De informatie over wat er gebeurd als bevallingen medisch worden, bleken voor ons ook heel waardevol! En Teuntje is een bijzonder prettig persoon als cursusleider.

Hilde en Bob

 1. RENZA LANGERWERF

15 MAART 2020

Een paar weken voorafgaand op de bevalling van onze tweede zoon, hebben mijn man en ik opfris cursus gedaan van prettig bevallen. De uitgebreide cursus hadden we gedaan voor de geboorte van onze eerste zoon. Aanvankelijk hadden we gekozen voor een ziekenhuis bevalling. Doordat de eerste bevalling ontzettend snel ging, heeft Marlies ons naar de overwegingen hiervan gevraagd. Aangezien de onderlinge intimiteit en snelle tijd van de eerste bevalling ons het meeste bij stond, hebben we uiteindelijk gekozen voor een thuisbevalling.

Door de tips & tricks en vraaggerichte aanpak van Marlies, heb me helemaal terug kunnen trekken en de weeën op kunnen vangen zoals me dat geleerd is. Hiervoor ben ik Marlies erg dankbaar. Wij kijken terug op een intieme, volledig onder controle gehouden bevalling en uitdrijving waarbij ik de oerkracht van het vrouw zijn heb mogen ervaren en kunnen omarmen.

 1. AMBER

11 MAART 2020

Hallo ouders die in verwachting zijn!

Samen met mijn man heb ik de cursus gevolgd. Wat wij het prettigst vonden aan Teuntje was de balans tussen de theorie en de ruimte voor persoonlijke vragen. Hierdoor kon elk stel zijn/haar persoonlijke vragen stellen, en was het een prettige aanvulling voor elke deelnemer. Teuntje, die zelf verloskundige is geweest, kon door haar dijk aan ervaring ons goed ‘lezen’, waardoor we al erg snel veel vertrouwen in haar adviezen kregen.

Door de cursus van prettig bevallen voor 2 weten mijn man ik wat belangrijk is om op te letten: teamwork, communicatie en tips&trics die handig zijn tijdens de bevalling.

Voor elke toekomstige ouders een aanrader!

 1. MICHELLE BRESSERS VD HIJDEN

11 FEBRUARI 2020

Wij hebben de cursus gevolgd bij Teuntje, met 39+1 is mijn bevalling spontaan opgang gekomen. Niet wetende dat het een mega snelle bevalling zou zijn. Na eerste onderzoek door de verloskundige om 06:30 had ik 1,5 cm. Daarvoor had ik op een yoga bal met de ademhalingsoefeningen de weeën prima kunnen opvangen. Toen onder de douche onder de warme straal. Hier werden de weeën heftiger en heeft mijn man Stef mij super geholpen met het controleren van mijn ademhaling. Ook merkte hij dat de weeën erg snel op elkaar kwamen dus hij heeft ze getimed (om de 1,5 min). Hij heeft toen de verloskundige gebeld en die kwam een uur eerder dan was afgesproken. 8:30u zat ik op 5cm en mochten we richting het ziekenhuis. Zelfs tijdens het autorijden heeft hij me geholpen met het ritme van mijn ademhaling. Ritje naar het ziekenhuis is ongeveer 12 minuten. Toen we op de kamer aankwamen had ik volledige ontsluiting en om 10:05u is ons zoontje Tijn geboren.
Wij hebben erg veel aan de cursus gehad. Stef heeft me super geholpen met mijn ademhaling op de momenten dat het even te veel werd. Ook heeft hij mijn ‘bubbel’ beschermd op momenten dat ik niet kon communiceren en zijn focus was volledig op mij en mij steunen tijden de hele bevalling.

Wij hebben zeker baat gehad bij de cursus en raden hem dan ook aan voor aanstaande papa’s en mama’s!
Teuntje bedankt!!

Groetjes Stef Michelle en Tijn

 1. THIM EN LISANNE

6 FEBRUARI 2020

Wij hebben de cursus ‘prettig bevallen voor twee’ gedaan onder begeleiding van Teuntje. Dankzij haar waren wij op een nuchtere en praktische manier zeer goed voorbereid op wat ons (mogelijk) te wachten stond tijdens de bevalling.
Tijdens de cursus wordt er vooral ook ingestoken op de belangrijke rol die een partner heeft tijdens de bevalling en wat er gedaan kan worden ter ondersteuning.
Wij hebben hier ontzettend veel aan gehad tijdens de bevalling en hebben des te meer het gevoel het samen te hebben gedaan.
Dank voor alle goede tips en adviezen! Enorme aanrader deze cursus!

 1. LAURA PEFFER

6 FEBRUARI 2020

Wat een prettige cursus! Teuntje is een heerlijke nuchtere vrouw die je tips, tricks en info geeft omtrent de bevalling. Lekker to the point. We hebben deze cursus beide als een goede voorbereiding gezien inzake de bevalling en wat angsten weggenomen. Hartstikke fijn.

 1. TESS VAN NOORD

28 JANUARI 2020

Op aanraden van de verloskundige en vrienden de privé cursus prettig bevallen gedaan bij Marlies. Het is ons erg goed bevallen. We wilden ons graag voorbereiden op wat er komen gaat, maar dan niet in een groep en op een nuchtere wijze. Deze cursus sloot daar perfect op aan. Het is erg fijn om te weten waarom de dingen gaan zoals ze gaan en te snappen wat je lijf allemaal doet tijdens een bevalling. Ik voel me goed voorbereid op de tijd die komen gaat. Bedankt Marlies!

Nog steeds niet overtuigd?

We staan je natuurlijk graag te woord om alle vragen te beantwoorden en kennis te maken! Stuur gerust een mailtje of bel ons op 06 5362 5115

Postadres

Zonnebos 3

5263 EX

Vught, NL

Contact

06 5362 5115

info@prettigbevallen.nl

Telefonische contacturen zijn van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 17:00.

Extra info

AGB code: 08004419

KvK nr: 68869258