Skip to main content

Ons team

Oprichter,eigenaar en trainer Noord Brabant

Marlies Galema

Marlies Galema is een verloskundige (n.p.) met ruime ervaring en moeder van drie kinderen.
Tijdens haar werk als verloskundige en als ouder heeft ze gemerkt dat goede en reële informatie van groot belang is. Daarnaast werd het haar duidelijk dat de rol van de partner, zowel tijdens de bevalling als rondom de start van het ouderschap, invloed heeft op het verloop en de beleving van beide processen.

Om beter te begrijpen, wat ze in de praktijk zag, heeft ze binnen- en buitenland opleidingen/trainingen gevolgd.
Scholingen rondom het thema verbinding /gehechtheid tussen de ouders/partners zelf en tussen ouders en kind, rondom de overgang naar het ouderschap . Daarnaast is ze ook betrokken bij wetenschappelijk onderzoek rondom deze thema’s.( zie Linkedin)
Met deze achtergrond en haar kennis als verloskundige heeft zij de cursus Prettig Bevallen ontwikkeld en een boek geschreven.
Ze geeft en ontwikkelt trainingen rondom de overgang naar het ouderschap voor zowel ouders als professionals in de geboortezorg.

PASSIE EN VISIE:
“HET ONTWIKKELEN EN GEVEN VAN EEN GOEDE PROFESSIONELE EN REALISTISCHE VOORBEREIDING OP BEVALLING EN OUDERSCHAP, GERICHT OP BEIDE PARTNERS.”
“Het is toch eigenlijk vreemd; we volgen allerlei cursussen, als we een hond krijgen gaan we vaak op puppycursus, maar voor de bevalling en het ouderschap is dat niet zo vanzelfsprekend. “

In november 2018 verscheen haar boek over dit onderwerp:
De komst van een baby en de overgang naar het ouderschap zijn een zeer bijzondere en soms ook een ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven. Deze overgang verdient een goede, professionele voorbereiding en begeleiding.
In de meeste gevallen krijg je samen een baby, maar is de voorbereiding en begeleiding grotendeels gericht op moeder en kind. Voor de partner en voor het feit dat je samen een baby krijgt, is vaak relatief weinig aandacht. Uit onderzoek komt echter naar voren dat steun van de partner in meerdere opzichten een positief effect heeft. Het is als partner dan fijn om te weten hoe je kan steunen.
In de cursussen en trainingen van Marlies staan BEIDE partners centraal, als uniek team, in de voorbereiding op de bevalling en (het aanstaande) ouderschap!

Ze doet dit door middel van:
Het geven van cursussen voor (a.s.) ouders: Prettig Bevallen als voorbereiding op de bevalling en Prettig Ouderschap (i.o.)over de overgang naar het ouderschap.
Train the trainer, voor het geven van Prettig Bevallen.
Het geven van scholingen en trainingen aan verloskundige professionals over hun rol bij de voorbereiding en begeleiding van BEIDE (a.s.) ouders rondom bevalling en de overgang naar het ouderschap.
Het doen en bestuderen van wetenschappelijk onderzoek rondom het thema de rol van de partner en de overgang naar het ouderschap.
Alle cursussen en trainingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, ruime ervaring in de verloskunde en specifieke scholing.
Voor de trainingen voor de professionals is of wordt accreditatie aangevraagd.

Eigenaar en trainer Noord Brabant en Gelderland

Teuntje Koolmees

In mijn carrière als verloskundige heb ik zowel in de thuispraktijk als in het ziekenhuis gewerkt. In al die jaren lag voor mij de begeleiding van de aanstaande ouders centraal. Niet alleen tijdens de zwangerschap maar ook bij de bevalling.

Kennis geeft macht maar in het geval van bevallen, geeft kennis ook kracht!

Het is een unieke gebeurtenis in een mensen leven met zo veel impact dat het raar is dat veel mensen bedenken in de zwangerschap: ik laat het wel over me heen komen. Op zich is dat een goede gedachte want bevallen is uiteindelijk ook loslaten maar je kunt pas loslaten op het moment dat je er vertrouwen in hebt, niet als je niet weet wat er gaat gebeuren. Ook het hebben van te hoge verwachtingen over hoe de bevalling zal verlopen, kan paniek, angst en frustratie geven wanneer die verwachtingen niet uitkomen. Managing expectations is daarom erg belangrijk.

Ik vind het prachtig om te zien dat aanstaande ouders samen binnen komen, waarbij de partner vaak mee komt om dat de zwangere dit wil en na de derde les mij vol enthousiasme de hand schud en met schittering in de ogen zegt er alle vertrouwen in te hebben dat het hen samen gaat lukken. Beiden hebben dezelfde informatie gehad en beiden weten wat ze te doen staat, ze zijn een team!

Hoe de bevalling precies zal verlopen, kan niemand jullie vertellen maar het gaat er mij om dat jullie, na het volgen van de cursus, goed zijn voorbereid en wanneer de bevalling achter de rug is, kunnen zeggen: wij hadden een Prettige Bevalling!

Trainer Houten e.o.

Elzemarie Witzier

Trainer Boxtel

Elise van Dijk

Trainer Zuid Limburg

Astrid Merkx

Trainer Dongen/Tilburg e.o.

Kimberley Leegganger

Lieve (aanstaande) ouders,

Het nieuwe leven brengt zoveel onbekende dingen met zich mee, een goede voorbereiding op de bevalling kan helpen bij een positieve bevalervaring. Dat is voor mij, als verloskundige, het meest belangrijke, wat jullie wensen ook zijn. Ik mag mij vanaf dit jaar toevoegen bij het team van ‘Prettig bevallen’ en daar ben ik heel trots op. Naast dat ik voorlichting geef bij Prettig bevallen, ben ik werkzaam als verloskundige in meerdere praktijken. Ik ben in 2022 afgestudeerd in Maastricht en heb geen seconde spijt gehad van mijn keus om de opleiding tot verloskunde te volgen. Ik kan met zekerheid zeggen: ik heb echt het allerleukste en het mooiste beroep wat er is. Hopelijk zien we elkaar snel!

Groetjes, Kimberly Leegganger

's Hertogenbosch e.o. specialisatie Engelstalige cursus

Saida Adhikari

Hoi!

Ik ben Saida, getrouwd, mama van 2 en sinds september 2021 mag ik mijzelf met heel veel trots verloskundige noemen! Sinds april 2023 geef ik daarnaast met heel veel plezier de trainingen van Prettig Bevallen. Dit voelt voor mij echt als een meerwaarde omdat ik jullie als aanstaande ouders echt kan voorbereiden op de bevalling en het ouderschap. De trainingen geef ik zowel in het nederlands als in het engels. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten, hopelijk tot snel!

Nog steeds niet overtuigd?

We staan je natuurlijk graag te woord om alle vragen te beantwoorden en kennis te maken! Stuur gerust een mailtje of bel ons op 06 5362 5115

Adres

Zonnebos 3

5263 EX

Vught, NL