Skip to main content
 1. Zouden jullie de cursus aanbevelen en met name waarom wel/niet?
  Ja, zeker bij de zwangerschap van een eerste kindje. Het was nuchter en juist ook op de papa’s gericht.
  Fijn om het hele proces van de bevalling door te lopen, ook al weet je totaal niet hoe het lopen zal. Samen dezelfde kennis delen is, denken wij, heel belangrijk.
 2. MARISSA VONK

25 NOVEMBER 2021

Hoi Teuntje,

We willen je via deze weg nogmaals bedanken voor de fijne privé cursus die wij bij jou hebben gevolgd. We waren op zoek naar een nuchtere/luchtige cursus die in korte lijnen zou beschrijven wat we kunnen verwachten tav de bevalling. De cursus Prettig Bevallen was precies wat wij zochten. Je hebt het op zo’n leuke manier naar ons overgebracht! Zelfs Alwin die er eigenlijk geen zin in had was enorm enthousiast na de 2 avonden. We hebben veel gehad aan alle informatie die we hebben gekregen. We waren enorm relaxt toen mijn vliezen eenmaal braken en hebben veel van de tips die aan bod kwamen tijdens de cursus toegepast tijdens de bevalling, waardoor het ook daadwerkelijk een prettige bevalling is geweest! (Terwijl ik er enorm bang voor was). Het was onze eerste bevalling en heeft een enorme meerwaarde gehad om de cursus bij jullie te volgen en zouden het daarom ook bij iedereen aanraden!

Heel erg bedankt en wie weet tot de volgende keer!

Groetjes,
Alwin, Marissa & Finn Vonk

 1. MIKE & NIKKI

9 NOVEMBER 2021

Hoi Marlies,

Wat zijn we blij dat we deze cursus bij jou gevolgd hebben! Het was precies wat we zochten: praktisch en nuchter, maar met de juiste focus op gevoel en hoe we dit echt als een team aan kunnen gaan!

Dankjewel voor jouw warmte en persoonlijke aandacht. We kunnen de cursus aan iedereen aanbevelen. Met de theorie, alle tips én de ademhalingsoefeningen gaan we met een gerust hart de bevalling in.

Groetjes,
Mike & Nikki

 1. MICHELLE

3 JANUARI 2022

Voor mij en mijn partner was de cursus van toegevoegde waarde. Ondanks dat ik het een medische bevalling werd met een inleiding en antibiotica heb ik de bevalling als zeer prettig ervaren. De cursus heeft hier zeker aan bijgedragen! Ook voor mijn partner, die zich tijdens de bevalling geen seconde nutteloos heeft gevoeld (dankzij de tips van Teuntje)!

 1. STEFAN

13 OKTOBER 2021

Mijn vriendin en ik hebben deze cursus zeer positief ervaren. We kregen handige en vooral praktische tips waardoor we de bevalling wat zekerder tegemoet gaan. Ik zou de cursus zeker aanraden wanneer je nog veel vragen of onzekerheden hebt rond de bevalling.

Wij sturen een kaartje wanneer onze kleine er is!

 1. TESSA WAALWIJK

10 AUGUSTUS 2021

Mijn man en ik wonen in Spanje en hoewel het de gehele zwangerschap allemaal goed voelde, kreeg ik de laatste weken ineens wat zorgen. Alles verloopt hier wat anders dan in Nederland en doordat we geen interactieve (en persoonlijke) Nederlandse uitleg hadden gekregen over het bevalproces en de kraamtijd, voelde het alsof we niet echt grip hadden op wat er komen gaat. Last minute konden wij de cursus “Prettig Bevallen” volgen van Marlies. Hier hebben we zoveel aan gehad! Duidelijk, to the point, toegespitst op onze situatie en een flinke dosis humor. Het heeft ons echt een boost gegeven! Een boost om dit als team te gaan doen. Geen wollige woorden en eindeloze keuzes, gewoon bruikbare tips en tools (heel fijn als controlfreak) en het gevoel van grip krijgen op wat er komen gaat. Ik raad écht iedereen aan om deze cursus te volgen en het boek te lezen wat Marlies geschreven heeft. Eigen een must voor elke toekomstige ouder. Dank Marlies!

 1. SHARON

4 AUGUSTUS 2021

Lang getwijfeld om zo’n cursus te gaan doen maar geen spijt van gehad! Totaal niet zweverig, er wordt gewoon verteld hoe het is, zeker een aanrader!

 1. DANI EN HANS ROCHA IJZERMAN

3 AUGUSTUS 2021

We schrijven dit bericht veel te laat, want onze dochter Julie is al bijna 13 maanden. Dat wil echter niets zeggen over wat we denken van de cursus van Marlies.

We hebben de cursus met Marlies op afstand gedaan tijdens de pandemie en we zijn enorm tevreden over de begeleiding die zij ons heeft gegeven.

Er zijn veel dingen die we zouden kunnen noemen waarover we tevreden zijn, maar een ding specifiek die we ons herinneren zijn de ademhalingsoefeningen die Marlies ons heeft geleerd. Door de ademhalingsoefeningen hadden we een concrete manier om als partners met elkaar te verbinden voor de bevalling.

Een ander element dat ons sterk voor de geest stond was dat Marlies aangaf dat er een film was die vanuit twee verschillende perspectieven bekeken wordt gedurende de bevalling en die we na de bevalling met elkaar moesten bespreken. Dit was ook een erg waardevolle manier om met elkaar te verbinden.

De begeleiding die Marlies aan ons gegeven heeft is ons erg dierbaar en we kijken er met een warm gevoel op terug.

Hartelijke groet,
Dani en Hans

 1. NOORTJE

23 JULI 2021

Wij hebben de cursus Prettig Bevallen in Zaltbommel gevolgd bij Eline. Wij vonden de cursus echt een meerwaarde hebben! Fijn dat je uitleg krijgt over hoe de bevalling en de kraamtijd verloopt. Ook erg prettig dat je de ademhalingstechnieken één op één oefent met Eline. Deze individuele aandacht is helpend.
Wij raden iedereen aan de cursus te volgen!

Groet,
Luc en Noortje

 1. RENATE

19 JULI 2021

Echt een meerwaarde om deze cursus te volgen. Zeker gezien dat dit onze eerste bevalling zou worden. Sandra is een fijne, vriendelijke en geïnteresseerde vrouw. Ze weet de informatie duidelijk en prettig over te brengen. Wat ons betreft is deze cursus echt een aanrader. Het gaf ons het vertrouwen dat we dit samen als partners zouden doen en kunnen. We hadden het niet willen missen!

 1. SHURE EN MARTIJN

15 JULI 2021

Hoi Marlies, ontzettend bedankt voor je hulp en begeleiding tijdens de zwangerschap. Shure en ik gaan zien met een gerust hart en zelfverzekerd de bevalling tegemoet. We kunnen niet wachten tot we de kleine in onze armen kunnen sluiten.

Je bent een kanjer en kunnen jouw kennis en kunde aan alle toekomstige ouders van harte aanbevelen.

Groetjes,
Shure en Martijn

JILKE VOETS
JULI 2021

 1. Voor de tweede keer werden we voorbereid op onze bevalling, super fijn, leerzaam en bruikbare tips! De vorige keer heeft het me veel geholpen. We hadden de cursus van Marlies, zeer fijn contact en open in communicatie.
 2. NINA

30 JUNI 2021

Hele fijne cursus gehad! Ivm corona was het digitaal, maar dat ging helemaal prima. Sandra legt super goed uit wat je allemaal kunt verwachten tijdens een bevalling, dat voorkomt verrassingen. Wij gaan nu een stuk rustiger de bevalling in! Al blijft het altijd spannend, al helemaal omdat het voor ons de eerste keer is.

 1. CURSIST GROEPSCURSUS DIGITAAL

21 JUNI 2021

Ervaring cursist digitale cursus
Omdat ik even geen Nederlands woord weet dat precies omvat wat ik bedoel, doe ik het in het Engels: ik voelde me empowered. Ik heb het heel functioneel en doelgericht ervaren en de emoties kwamen bij mij pas in de kraamweek los. De bevalling was voor mij een prachtige reis samen met mijn man en onze dochter. Een transformatie van ons tweeën als stel naar ons drieën als gezin in één intense ochtend.
Vader: Mijn rol was die van steungever en ook een beetje de filter tussen de buitenwereld en mijn vrouw om haar te beschermen.

 1. JEANETTE

21 JUNI 2021

Wij hebben de (privé)cursus bij Teuntje beiden als zeer prettig ervaren. Informatief en tegelijkertijd een open sfeer om al je vragen te stellen en punten te bespreken. We weten nu beter wat ons de komende tijd te wachten staat en hebben praktische tips gekregen om mee aan de gang te gaan. Aanrader!

 1. CURSIST GROEPSCURSUS DIGITAAL

21 JUNI 2021

Hele prettige cursus. Goed geïnformeerd over de mogelijke scenario’s die zich voor zouden kunnen doen tijdens de bevalling, hoe partner kan reageren, do’s en dont’s..
Ja, onbewust toch meer van opgestoken dan we hadden gedacht. Met name de ‘oja’ momentjes. Ook het feit dat we na de cursus met elkaar gepraat hebben over wat ik mogelijk wel en niet fijn zou vinden tijdens de bevalling. Ik heb mij hierdoor ook geen moment alleen gevoeld wat erg prettig was.
Boek die wij erbij hadden gekregen vlak voor de bevalling nog helemaal kunnen lezen. Las makkelijk weg.

 1. JULIA

19 MEI 2021

Echt een aanrader! Wij hebben de cursus gekregen van Teuntje. De eerste via teams en de tweede bij ons thuis. Heel fijn, duidelijk en relaxt! Mega tevreden! Bedankt

 1. LEON & ULVI

10 MEI 2021

Een ontzettende fijne, praktische cursus! Michele vertelde op een prettige en rustige manier alles wat we nodig hadden om goed voorbereid de bevalling in te gaan. Ook werden al onze vragen duidelijk en uitgebreid beantwoord. Precies het type cursus waar we naar op zoek waren, zonder al te veel poespas. Bedankt!

 1. ANDREW & BIBI

2 MEI 2021

Wij vonden de cursus een mooie voorbereiding op, wat voor ons, nog komen gaat. Er werd door Michelle op nuchtere wijze verteld wat je te wachten staat en er was genoeg ruimte voor het stellen van vragen. Wat ons betreft een aanrader om als toekomstige ouders te volgen!

 1. FEMKE

26 APRIL 2021

Hele fijne cursus om je voor te bereiden op de bevalling en de periode erna.
Wij kregen de cursus van Marlies en die legt alles op een begrijpelijke en niet zweverige manier uit, waarbij ook ruimte is voor eigen vragen.
Echt een aanrader!

 1. LINDA

14 APRIL 2021

Al twee keer eerder cursus gevolgd via Prettig Bevallen. Twee keer via Marlies en onlangs een ‘opfris’ cursus via Teuntje. Ontzettend goede ervaring zowel via Marlies als via Teuntje. Je weet beter wat we je te wachten staat en je krijgt goede tips voor zwangerschap / bevalling / kraamtijd. Dank jullie!

 1. JEANETTE

5 JUNI 2021

Wij hebben de (privé)cursus bij Teuntje beiden als zeer prettig ervaren. Informatief en tegelijkertijd een open sfeer om al je vragen te stellen en punten te bespreken. We weten nu beter wat ons de komende tijd te wachten staat en hebben praktische tips gekregen om mee aan de gang te gaan. Aanrader!

 1. Wij hebben samen, als stel, deze cursus gevolgd tijdens de lockdown en hierdoor gingen de twee bijeenkomsten digitaal. Aangezien dit mijn eerste zwangerschap is, vind ik het fijn om in korte tijd te horen wat er mogelijk op je afkomt tijdens de bevalling en de eerste tijd erna. Het voordeel van deze bijeenkomst vond ik dat de partner ook goed betrokken wordt. Als naslagwerk is de handout en het boek nuttig.
 2. MARLEEN

2 APRIL 2021

Super fijne cursus gegeven door Teuntje. Geen zweverig gedoe, roze wolken en andere klets, maar gewoon eerlijk, open en de waarheid. Vol praktische tips, gesproken uit eigen ervaring en realistisch. Heel persoonlijk, ondanks dat het nu vanwege Corona online moest, aandacht voor zowel moeder als vader to be. Inclusief hand-out en fijn boekje! Wij zijn blij deze cursus gevolgd te hebben!

 1. MEREL BAKKER

1 APRIL 2021

Deze cursus online gevolgd. Een korte en bondige cursus. Er werd veel duidelijke informatie gegeven die zowel voor de aanstaande moeder als vader nuttig is. Geen zweverig verhaal. Praktische tips voor de partner en een paar simpele ademhalingsoefeningen om toe te passen tijdens de bevalling. Fijne cursus.

 1. ANNE-SOPHIE

26 MAART 2021

Prettige cursus, ook in corona-tijd goed georganiseerd. Volop ruimte voor vragen en goede inschatting van wat wij ‘als paar’ nodig hadden en zodoende heldere en ‘niet-zweverige’ uitleg over wat ons te wachten staat. Fijn dat je kan kiezen tussen privé of groepscursus. Wij hebben nu beiden het gevoel beter voorbereid te zijn op de geboorte. Aanrader dus.

 1. MARIEKE EN PATRICK

26 MAART 2021

4 jaar geleden hebben we tijdens onze eerste zwangerschap de cursus Prettig Bevallen gevolgd bij Teuntje.
Nu we in verwachting zijn van ons tweede kindje, hebben we onlangs online een opfrissessie gehad.
Beide keren als heel prettig ervaren.
Niet eindeloos puffen, maar vooral praktisch, leren wat er staat te gebeuren, oog ook voor de partner en handige suggesties voor de periode na de bevalling. Ruimte voor persoonlijke vragen en situaties, zeker ook terugkijkend op de eerste bevalling.
Daarnaast fijne tips meegekregen hoe we de aanstaande grote broer in de eerste periode met zijn zusje kunnen begeleiden.
Wij gaan samen goed voorbereid de bevalling tegemoet!

 1. VALERIE

23 MAART 2021

Wij hebben deze cursus in de zomer van 2020 gevolgd bij Teuntje. Een fijne cursus die gericht is op zowel de zwangere als op de partner. De uitleg is duidelijk, waardoor je goed voorbereid bent op de bevalling. Ik zou deze cursus zeker aanbevelen aan anderen!

 1. CURSIST GROEPSCURSUS DEN BOSCH

11 MAART 2021

Wij zouden de cursus zeker aanbevelen aan mensen die behoefte hebben aan een praktische informatieve cursus, die zeker niet valt onder een ‘pufcursus’.

 1. LISA

18 JANUARI 2021

Prettige cursus om met z’n tweeën te doen. Vanwege Corona de online versie gedaan, maar Teuntje had voor alle stellen ook even individueel tijd. Als je op zoek bent naar een cursus waarin even alles langs komt, en waarin gewoon verteld wordt hoe het er aan toe kan gaan, dan ben je hier op de juiste plek. Aanrader!

Nog steeds niet overtuigd?

We staan je natuurlijk graag te woord om alle vragen te beantwoorden en kennis te maken! Stuur gerust een mailtje of bel ons op 06 5362 5115

Postadres

Zonnebos 3

5263 EX

Vught, NL

Contact

06 5362 5115

info@prettigbevallen.nl

Telefonische contacturen zijn van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 17:00.

Extra info

AGB code: 08004419

KvK nr: 68869258