Skip to main content
 1. CARMEN

28 DECEMBER 2022

Deze korte en krachtige cursus hebben we met plezier aan deelgenomen. We zijn nu wat meer voorbereid op de bevalling. We hebben de cursus als prettig en toegankelijk ervaren. Fijn dat er een ervaren trainer was die al onze vragen kon beantwoorden! Bedankt Michele!

 1. MEREL

18 DECEMBER 2022

Deze cursus is een absolute aanrader. Wij kozen voor de opfriscursus van twee keer 1,5 uur, omdat we voor een eerdere zwangerschap al een uitgebreidere cursus hadden gevolgd in onze toenmalige woonplaats. Naast een opfrisser van het verloop van een bevalling, werd er aandacht besteed aan een tweede bevalling en waarin die kan verschillen, en aan de impact voor de oudste om ineens een broertje of zusje te krijgen. Hele plezierige, nuttige, to do point cursus. Mooi om daarnaast zelf het boek ‘Prettig Bevallen’ te lezen.

 1. STAN EN LISA

11 DECEMBER 2022

Wat een fijne cursus om te volgen. Alles wordt goed uitgelegd en het heeft ons zeker handvaten gegeven voor de aankomende periode. Erg fijn ook dat de cursus in een klein groepje wordt gegeven. Hierdoor krijg je per stel ook echt de persoonlijke aandacht die nodig is. Wij zouden de cursus dubbel en dwars aanraden voor andere stellen die ouders gaan worden!

 1. PETRA GEERDINK

25 NOVEMBER 2022

Hele fijne cursus! Geen lange uitleg, geen uren oefenen met puffen, gewoon “Jip en Janneke taal”, alles helder uitgelegd op hele makkelijke manier , humeur ontbrak ook niet. Dank aan Elise! Zeker een aanrader!

 1. JOHAN EN TESSA

14 NOVEMBER 2022

We hebben de cursus als prettig ervaren. Nuchter, helder, nuttige info en een leuke sfeer. Zeker een aanrader.

 1. TOF

13 NOVEMBER 2022

Wij vonden fijn om dat we informatie hebben ontvangen over de fasen en het proces. Interessant en leerzaam om voorbereid de bevalling in te gaan. Goed voor de partner om een betere inschatting te kunnen maken hoe je mogelijk zou kunnen helpen.

 1. MENNO EN SIMONE POLS

7 NOVEMBER 2022

Ook wij kijken positief terug op de cursus Prettig Bevallen; een nuchtere, no-nonsense cursus mét humor (met dank aan Teuntje) die je goed en realistisch voorbereid op de aanstaande bevalling (en het ouderschap). De besproken informatie, tips en adviezen hebben ons daadwerkelijk geholpen om de rust te bewaren in (oké dan, bijna) alle fases van de bevalling. Wij vonden het ook prettig dat de groepssamenstelling niet te groot was, waardoor er ruimte was voor persoonlijke aandacht en vragen. De duur (twee avonden van twee uur) paste goed i.r.t. de besproken hoeveelheid informatie. Wij zouden deze cursus ook van harte aanbevelen aan alle aanstaande ouders!

 1. BAS EN MYRTHE KLEIAN

2 NOVEMBER 2022

Wij zijn heel positief over de cursus Prettig Bevallen. Teuntje gaf op een leuke manier nuchtere en praktische informatie, die zowel voor de aanstaande vader als moeder heel nuttig is. Twee keer twee uur is ook goed te overzien qua tijd, dus makkelijk in je schema te passen. We vonden het fijn dat we na de cursus wisten wat we konden verwachten en hierdoor waren we vooraf en tijdens de bevalling meer relaxt. Het is heel fijn dat je echt als stel voorbereid bent en als team door de bevalling heen gaat. Dit heeft ons zeker geholpen en voor een goede bevallingservaring gezorgd. Iedereen die een realistische voorbereiding op de bevalling/kraamtijd wil, kunnen we deze cursus dan ook zeker aanraden!

 1. LILIAN LEENHEERS

17 OKTOBER 2022

Wij kijken heel positief terug op de cursus Prettig Bevallen. Tijdens de twee cursusavonden hebben wel heel veel informatie en handvaten gekregen om met vertrouwen de bevallig tegemoet te gaan.

Uiteindelijk kijken we ook positief terug op de bevalling, die goed gegaan is. Mede dankzij de tips en tricks uit deze cursus, kijken we positief terug op de bevalling.

We raden deze cursus dan ook echt aan voor anderen die graag met vertrouwen de bevalling tegemoet willen gaan.

Groetjes Lilian & Maurits

 1. JAN VAN ROSMALEN

14 OKTOBER 2022

Als man met enige terughoudenheid op aandringen van mijn vrouw de cursus begonnen. Maar wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb. Een nuchtere cursus die heel duidelijk de fases die je tijdens de bevalling doorloopt uitlegt. Met nog meer vertrouwen en rust gaan wij de geboorte van ons eerste kindje tegemoet. Dankjewel hier voor.

 1. NICK SCHUURMANS

13 OKTOBER 2022

Erg leuke cursus waar ik veel tips uit gehaald heb en ze verteld het nuchter maar leuk met een grapje tussendoor. Het is gelukkig niet alleen maar puffen, dat is alleen de laatste 15 min.

 1. SHARON

8 OKTOBER 2022

Het was een fijne cursus om te volgen. Nuchter en met goede duidelijke informatie en fijn naslagwerk. Echt een cursus met handvatten om de bevalling goed in te gaan. Het heeft ons echt geholpen om onze kleine vent goed op de wereld te zetten.
Teuntje heeft het heel mooi gebracht en echt verteld waar het op staat en wat er kan gebeuren. Je kunt gebruiken aan informatie wat je op dat moment nodig hebt en dat is heel fijn.

Bedankt Teuntje,
Dennis en Sharon

 1. PASCALLE & JORRIT

25 SEPTEMBER 2022

De cursus Prettig bevallen is ons zeer goed bevallen. Praktisch, open minded, geen oordelen, feitelijk. Je wordt door de bevalling heen gepraat zodat je wat beter weet wat je te wachten staat, ook doe je een paar ademhalingsoefeningen zodat je goed voorbereid bent. Heel fijn ook vonden wij de focus op de rol van de man in het geheel, hoe hij erin staat, hoe hij kan helpen en hoe juist niet (een vaak zeer onderbelicht onderwerp bij bevallingen). Je neemt echt samen aan de cursus deel, waardoor het veel meer voelt alsof je de bevalling ook samen tegemoet gaat en aan gaat. Teuntje is een zeer prettige dame. Kortom: wij bevelen de cursus aan aan iedereen die nuchtere, feitelijke informatie wil.

 1. MARTINA MENSIKOVA

21 SEPTEMBER 2022

We had a private course in english with Marlies. She is very kind and carying person. The course was helpful for both of us. Obviously you can’t plan how is a childbirth going to be but with all the knowledge, tips and experiences that Marlies shared with us, we feel more prepared, less worried and we have more confidence. We found out that we can work really good as a team. My partner showed his great support. We also got a tips for the first weeks after delivery as for a future parents and that was also very useful. I was very happy that we were in the same page with opinions. On top of that we had fun during sessions.

We can highly recommend a course in Prettig Bevallen.
Thank you, Martina and Sebastian.

 1. TAMARA EN DARREN

23 AUGUSTUS 2022

Wij hebben in april de avondcursus gevolgd bij Teuntje in Den Bosch. Leuke, nuttige cursus. Je bent er maar twee avonden mee kwijt, dus prima te doen met drukke agenda’s.

Wij vonden de combinatie leuk. Theorie over hoe je lijf werkt tijdens de bevalling, wat je kunt verwachten, voorbeelden uit de praktijk, handige tips en oefeningen. En er was zeker ook ruimte voor vragen en verwachtingen van de cursisten.

Teuntje vertelt het leuk met af en toe een grapje, waardoor het ijs snel gebroken was. De cursus heeft ons geholpen de bevalling met meer vertrouwen tegemoet te zien. Bedankt!

 1. DAPHNE, HANS EN JESSE

15 JULI 2022

Circa 1,5 maand voor de bevalling hebben we twee cursusavonden ”prettig bevallen” gevolgd bij coach Teuntje. We hebben de avonden als zeer waardevol ervaren: zowel theorie als praktijk kwam aan bod. Door middel van afbeeldingen, voorbeelden, zelf oefenen, handige tips en hier en daar een grapje/anekdote werd voor ons steeds duidelijker wat we van de bevalling en de periode daarna konden verwachten. Het opvangen en de weeën en het persen hebben we tijdens de tweede cursusdag mogen oefenen. Tijdens de bevalling zelf op 3 juli 2022 konden we de opgedane kennis/ervaring goed in de praktijk brengen.

Teuntje, bedankt voor de informatie! We raden de cursus Prettig Bevallen zeker aan!

 1. MAARTJE EN WOLTER

12 JULI 2022

Onlangs hebben wij de cursus Prettig Bevallen gevolgd bij Teuntje. Op aanraden hebben we ons opgegeven en dit was een goede keuze! De cursus is zowel praktisch als informatief. Wanneer je het met meerdere stellen volgt kun je veel van elkaar horen en leren. We ervaarden het als heel toegankelijk en luchtig. En je merkt dat alle stellen het net zo spannend vinden. Het heeft ons veel inzichten gegeven en een stuk rust. Het naslagwerk is helder en we weten nu veel meer wat ons te wachten kan staan en welke keuzes we hebben.

Super bedankt Teuntje en Marlies!

 1. NOUD

16 JUNI 2022

We hebben de cursus als zeer prettig ervaren.
Veel bruikbare tips en ervaringen worden gedeeld, die al dan niet van toepassing gaan zijn, maar zeker voor herkenning gaan zorgen, en daardoor hopelijk de stress gedurende de bevalling zullen verminderen.
Deze cursus lijkt een goede voorbereiding op de bevalling te zijn voor haar, maar ook voor mij, en dus ook voor ons als koppel.

Wij hadden Teuntje als coach, en wil haar een extra compliment geven voor de manier waarop ze de cursus heeft gegeven, met haar droge humor, maar ook vooral het niet oordelend zijn naar de cursisten. Immers ieder koppel kijkt weer anders naar de bevalling. Zeker voor de man worden bruikbare tips als handvat aangediend, om je zwangere vrouw zo goed mogelijk te supporten tijdens de bevalling.

Met meer vertrouwen kijken we uit naar het moment dat onze zoon wordt geboren!

Groetjes Noud

 1. TIM EN LUKA

7 JUNI 2022

Wij hebben de privé-aan-huis-bevalcursus gevolgd bij Marlies. We zijn hier enorm blij mee en erg mee geholpen! Ze heeft zorgen voor ons weggenomen en concrete handvatten en tips meegegeven voor de bevalling en de eerste periode daarna.

Marlies wist voor ons precies de juiste toon aan te slaan tussen de nuchtere wetenschappelijke kijk op zaken en de emotionele kant van het verhaal. We hebben het over de bevalling gehad in praktische zin (wat kan mama doen en wat kan papa doen) maar ook over de verbinding tussen (aanstaande) ouders en de ouders en het kind. Erg leerzaam, duidelijk en waar nodig met een relativerende knipoog.

Wij raden de bevalcursus bij Prettig Bevallen (en bij Marlies) ten zeerste aan!

Groetjes,
Tim en Luka

 1. KOEN EN MARINA

29 MEI 2022

De cursus ‘Prettig Bevallen’ werd ons aangeraden door de gynaecoloog.

Voor ons was het belangrijk om informatie over de bevalling te horen van een ervaren verloskundige. Op internet word je overspoeld met informatie, echter, het is moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Na het volgen van deze cursus zijn wij ervan overtuigd dat we de juiste informatie ontvangen hebben, overgebracht door iemand die door jaren ervaring weet wat er op het moment suprême daadwerkelijk toe doet.

De cursus bevat duidelijke uitleg a.d.h.v. plaatjes, oefeningen en praktische tips. Ook is het handig dat je de informatie naderhand nog eens samen door kan nemen met behulp van het boek dat je krijgt.

Verder is het heel fijn dat Marlies de Engelse taal beheerst, waardoor de cursus ook goed te volgen is voor expats/Europeanen.

Bedankt!

 1. ANNA FREITAG

23 MEI 2022

Wij hebben de cursus gevolgd bij Teuntje en hebben dit als heel prettig ervaren!

Teuntje heeft vaak voor groepen gestaan, dat kun je goed merken.
Er wordt aan het begin van de cursus goed gekeken wat elk koppel verwacht, hoe ze tegen de bevalling aankijken en wat zij daarin nodig hebben. Teuntje past haar verhaal daar op aan. Ze heeft een prettige manier van vertellen, met heel veel ruimte voor vragen en interactie in de groep. Veel heldere informatie, praktijkvoorbeelden en eigen ervaringen. Ze vertelt vaak in een klein rollenspel wat een arts of kraamverzorgende tegen je zegt in bepaalde situaties, waardoor we heel goed voor ons zagen hoe dat er dan aan toe gaat.

Dat er veel aandacht was voor de partner vonden wij een hele fijne benadering. Er is echt een stuk rust en zelfverzekerdheid bij hem ontstaan. Na de cursus hebben wij het gevoel dat we meer een team zijn en die bevalling echt samen gaan doen.
Dank daarvoor!

Anna en Willem

 

 1. SOPHIE

21 MAART 2022

Door de cursus die we gevolgd hebben bij Teuntje hebben wij fijne handvatten gekregen om samen de bevalling aan te gaan. Daarnaast was het voor ons beide ook gewoon heel prettig om alle fases van de bevalling goed toelicht te krijgen zodat we ongeveer weten wat we kunnen verwachten. Teuntje is heel nuchter en vertelt ook aspecten die je nergens leest, zodat je optimaal voorbereid bent. Zeker een aanrader!

 1. ASTGHIK BERGMANS

14 MAART 2022

Een last minute prive opfriscursus gehad van Teuntje. Ondanks dat dit de tweede bevalling gaat zijn, was ik super zenuwachtig. Door de fijne uitleg en de ademhalingsoefeningen voel ik me weer helemaal rustig.
Zelfs mijn partner vond het een fijne opfris moment. Super bedankt hiervoor! Zeker een aanrader.

 1. JASPER

9 MAART 2022

We hebben de cursus gevolgd bij Teuntje in De Bosch en hebben deze als erg prettig ervaren. Het geeft een hoop rust om beter te weten wat er op je afkomt. Alles wordt op een nuchtere, begrijpelijke manier uitgelegd, niet alleen wat je te wachten staat bij de bevalling, maar ook in de kraamperiode.
We raden alle toekomstige moeders én vaders aan om deze cursus te volgen.

 1. LISELOTTE TEURLINGS

25 FEBRUARI 2022

Een vriendin van mij wees mij op deze cursus, en wat ben ik blij dat ik het heb gevolgd. Het in totaal geen zweverige cursus en vooral gericht op de toekomstige papa’s. We hebben de cursus gekregen van Teuntje in Den Bosch, superleuke vrouw die het met veel enthousiasme presenteert. Heb er erg veel aan gehad en denk oprecht dat het mij maar ook zeker mijn man gaat helpen met de bevalling en het kraambed na de bevalling.
Dus zeker een aanrader om deze cursus te volgen.
Teuntje erg bedankt voor alles!

 1. RENALDO EN PETRONET

23 FEBRUARI 2022

Wij hebben de cursus als zeer prettig ervaren. Marlies is heel erg open en ze bereidt je echt goed voor op de bevalling, maar ook de periode daarna. Daarnaast schetst ze ook de realistische scenario’s die kunnen gebeuren, en dat is heel fijn. Na de 2x 2 uur cursus die wij bij haar hebben gevolgd voelden wij ons er echt klaar voor!

 1. KIKI STEENBAKKERS

10 FEBRUARI 2022

Wij hebben de cursus als erg fijn ervaren! Interessant en leuk verteld waardoor de tijd erg snel ging. Het zou misschien alleen wat eerder mogen kwa tijd. Half 7 zou een betere tijd zijn.

 1. NICOLE

30 JANUARI 2022

Wij hebben de cursus als zeer fijn ervaren!
Marlies heeft ons veel geleerd over ademhalingsoefeningen en hoe je samen als partners je kan voorbereiden op de bevalling!

Wij raden iedereen deze cursus aan.
Bedankt Marlies!

 1. JESSICA

27 JANUARI 2022

Wij hebben de zwangerschapscursus gevold bij Teuntje in Den Bosch. Wij raden de zwangerschapscursus zeker aan! Het is een nuchtere cursus en totaal niet zweverig. Het is niet alleen gericht op de toekomstige mama’s maar vooral op de papa’s. Een erg goede voorbereiding op de bevalling!

Nog steeds niet overtuigd?

We staan je natuurlijk graag te woord om alle vragen te beantwoorden en kennis te maken! Stuur gerust een mailtje of bel ons op 06 5362 5115

Postadres

Zonnebos 3

5263 EX

Vught, NL

Contact

06 5362 5115

info@prettigbevallen.nl

Telefonische contacturen zijn van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 17:00.

Extra info

AGB code: 08004419

KvK nr: 68869258