Skip to main content
 1. ELLEN

6 SEPTEMBER 2023

Hele leerzame cursus waarin verschillende dingen aan bod komen zoals basiskennis (hoe verloopt een bevalling), ademhalingstechnieken, de rol van de partner.
Marlies legde alles duidelijk uit en er was veel ruimte voor persoonlijke aandacht en vragen. Wij gaan de bevalling met meer vertrouwen tegemoet. Aanrader voor iedereen om te doen!

 1. JILL

19 JULI 2023

Uitgebreide, informatieve cursus. Fijn dat het ook gericht is op de partner en wat hij kan doen om de bevalling zo goed mogelijk te ondersteunen.

 1. JOYCE

30 JUNI 2023

Beste beslissing die we hebben genomen als voorbereiding op de bevalling!
In verband met verschillende redenen wilden mijn partner en ik ons zo goed als mogelijk voorbereiden op de bevalling. Op advies van onze verloskundigepraktijk zijn wij terecht gekomen bij Prettig bevallen. Wij hebben de tweedelige prive cursus bij Marlies gevolgd.
Al bij het introducerende telefoontje vooraf kregen wij een prettig gevoel, we voelden ons echt gehoord.
De gehele cursus hebben wij als zeer prettig ervaren. Marlies verteld je op een lekkere nuchtere manier wat je te wachten staat en bind hier geen doekjes om heen. Ze verteld de kennis die je nodig hebt, en dit alles op een manier waarop het voor ons beide (ik als medici, mijn partner als leek) duidelijk is. Precies hetgeen wij nodig hadden.
De cursus heeft ons veel inzichten, houvast, zelfvertrouwen en rust gegeven wat positief uit heeft gepakt op de bevalling. Waar we eerst nogal op zagen tegen de bevalling, begonnen wij er bijna naar “uit te kijken”.
Tijdens de bevalling hebben wij beide terug kunnen vallen op hetgeen er is verteld en is “geleerd” tijdens de cursus. Het heeft ervoor gezorgd dat wij beide o.a de rust hebben weten te behouden, wat zich heeft vertaald in een fijne, vlotte bevalling waar wij beide met een heel goed gevoel op terug kijken. Wij beide zijn van mening dat de opgedane kennis binnen de cursus hier absoluut een heel groot aandeel in heeft gehad! Wij kunnen dan ook niet anders dan deze cursus absoluut aanbevelen en Marlies nogmaals enorm bedanken.

 1. DANNY & ROXANNA

26 MEI 2023

Wij hebben vandaag het tweede deel van de digitale bevallingscursus gehad. Teun heeft ons tijdens de twee sessies enorm geholpen met de voorbereiding op de bevalling. Niet alleen als het goed en normaal verloopt, maar ook wanneer het anders loopt dan je had verwacht. De “horrorscenario’s” die je misschien in gedachten hebt bij bepaalde ingrepen of hulpmiddelen, lijken ineens helemaal niet meer zo eng.

Ook voor partners een enorme aanrader, geeft je echt veel inzicht in wat je vrouw doormaakt en hoe je haar het beste kan ondersteunen.

Teun bedankt!

 1. ANONIEM

11 MEI 2023

reactie uit een evaluatie van 11 mei

Zouden jullie de cursus aanbevelen en met name waarom wel/niet?
Ja. Er is zo veel informatie over zwangerschap, maar minder over bevallen en de eerste weken erna. Wat het allemaal nou echt inhoudt. En partners worden over het algemeen nog steeds niet genoeg meegenomen in het proces. Dat is bij deze cursus wel.

 

 1. TANJA

21 APRIL 2023

Wij hebben begin maart de opfriscursus gedaan nadat we in april 2021 een eerste zwangerschapscursus hadden gevolgd. Ook deze keer waren we erg blij dat we de cursus hadden gevolgd. Het was goed en fijn om alles nog een keer door te nemen. Vooral het oefenen van de verschillende ademhalingstechnieken vond ik erg goed om weer een keer te doen. Hier heb ik tijdens deze bevalling weer veel aan gehad. Bedankt weer voor jullie tijd en moeite!

 

 1. NADINE

28 MAART 2023

Ik en mijn partner hebben de cursus echt als ontzettend fijn ervaren. Vooral het feit dat je beiden dezelfde informatie hebt als je de bevalling en kraamtijd in gaat gaf ons allebei een vertrouwd gevoel en heeft (denken we) veel misvattingen en verschillende meningen tussen ons onderling bespaard.
De informatie die we kregen was nuchter, compleet, duidelijk en heel fijn! Ook het boek en de korte flyer vinden we erg prettig, zelfs tijdens de bevalling heeft mijn partner het boek er nog bij gepakt.
We kunnen iedereen deze cursus aanraden; je haalt er zeker weten veel uit, ook al denk je al veel te weten, het is het geld dubbel en dwars waard!
Teuntje nogmaals bedankt voor de 2 fijne avonden en alle duidelijke kennis.

 

 1. KOEN SNIK

13 MAART 2023

Wij hebben de privécursus in het Engels gevolgd. Het was een hele fijne cursus waarbij we veel geleerd hebben. Het belangrijkste voor mij was zaken herkennen die zonder de kennis veel enger lijken, zo bleef ik veel rustiger en kon ik bij mijn vrouw ook de kalmte bewaren. De ademhalingstechnieken die mijn vrouw geleerd heeft zijn ook super, al met al een geweldige cursus die informatief is en je goede handvaten meegeeft.
Het boekje is ook fijn om te hebben, staat alles duidelijk in omschreven. Komt goed van pas en is een aanrader om regelmatig wat in te lezen!

Groetjes,
Koen en Sunee

 1. JACKY

8 MAART 2023

Erg prettige ervaring en lekker nuchter ook.
Geeft duidelijke handvaten voor de bevalling en erna!
Ook wordt er veel aandacht besteed aan de rol van de partner dit vonden wij erg fijn.

 1. BERDINE TIMMER

23 FEBRUARI 2023

Ha team Prettig Bevallen en geïnteresseerden,

Wij hebben de privé cursus gevolgd bij Marlies. Een avond bij haar thuis waar ze ons informatie gaf over het verloop van een bevalling en een avond bij ons thuis die ook praktisch was ingericht. Ik zelf als vrouw had me zo veel mogelijk ingelezen en was van veel kennis al op de hoogte. Maar het gaf mij heel veel rust dat ik wist dat mijn man nu ook de dingen wist die belangrijk waren om te weten. Hij zag erg tegen de bevalling op, maar de cursus gaf hem rust doordat hij een beeld kreeg van wat ons te wachten stond en wat hij voor mij kon betekenen.
Wat ons bij is gebleven is dat Marlies ons vertelde vanaf welk moment je bevalling echt is begonnen. Soms hoor je vreselijke verhalen over bevallingen die 56 uur duurden. Marlies legt uit hoe je deze uren moet zien. En dat je eigenlijk pas vanaf 4 cm ontsluiting echt begint met tellen en dat er dan een heel ander getal uit komt.
De tweede avond was bij ons thuis, deze was praktischer ingericht. We kregen handvaten om weeën weg te ademen en Marlies liet mij het verschil ervaren als David mij wel of niet steunde tijdens een ademhalingsoefening.
Mijn bevalling is uiteindelijk écht begonnen om 05:00 in de ochtend. Ik ben weer onder de douche gaan staan en vanaf dat moment hebben de weeën doorgezet. Mijn enige focus bleef de ademhalingsoefening van Marlies en tussendoor had ik even rust. Toen ik de verloskundige 5:45 had gebeld en zij half 7 voelde hoeveel ontsluiting ik had, zat ik al op 5/6 cm.
We zijn meteen naar het ziekenhuis gegaan en in de autorit en lopend naar de kamer bleef ik focussen op mijn ademhaling. Eenmaal in de kamer heeft het tot tien voor 9 geduurd en toen is ons zoontje in bad geboren.
Door mijn gecontroleerde ademhaling en mijn man die naast mij bleef staan/zitten lukte het mij tussendoor te ontspannen en maakte mijn lichaam alle hormonen aan die natuurlijk pijnstillend werken. Ik leek wel stoned (; ik geloof echt dat dit mede heeft gemaakt dat de bevalling zo vlot is gegaan en dat ik er nu zo positief op terug kijk.

Dus de cursus is vanuit ons een echte aanrader! Marlies is heerlijk nuchter en vertelt je gewoon eerlijk wat je te wachten staat. En de tips die ze geven werken echt tijdens je bevalling. Dus nogmaals heel erg bedankt Prettig Bevallen!

Liefs

 1. WIM EN SIMONE

21 FEBRUARI 2023

We vonden deze cursus ontzettend leerzaam en leuk om te volgen. Een lekker nuchtere cursus waarbij met veel humor alles duidelijk werd uitgelegd. Echt een aanrader!
Teuntje, heel erg bedankt voor alles!

 1. NADINE EN DAVY

17 FEBRUARI 2023

We zijn super blij deze cursus gedaan te hebben. Niet alleen wordt alle info op een fijne en nuchtere manier gebracht, er is ook ruimte voor persoonlijke vragen in de kleine groepjes. We hebben veel meer vertrouwen om binnenkort de bevalling in te gaan nu we beiden dezelfde info hebben ontvangen en weten wat ons te wachten staat!

 

 1. SIMONE PEELEN

17 FEBRUARI 2023

Hoi team Prettig Bevallen,

Bedankt voor de twee leerzame en fijne avonden bij jullie op locatie! We hebben echt super veel geleerd en genoeg vertrouwen gekregen om de bevalling samen te gaan fixen! Bedankt daarvoor. Ook namens mijn man.

Ps onze dochter Lou is inmiddels geboren en ze doet het super goed.

Liefs,
Frans en Simone

..

 1. LIEKE

15 FEBRUARI 2023

Wij zijn erg blij dat we de cursus hebben gevolg. 2 avonden zijn wij samen gekomen met 3 andere stellen. Dat vonden we erg fijn omdat er toch verschillende vragen gesteld worden waar je misschien zelf even niet aan denkt. Ook de inhoud van de cursus heeft ons veel geleerd, Er zijn nu veel dingen die we zullen herkennen en hebben een hoop tips meegekregen waar je altijd wel iets uit haalt.

 1. MARTINE

6 FEBRUARI 2023

Hele prettige, duidelijke en nuchtere cursus. Heel erg informatief en de informatie wordt op een hele luchtige manier gebracht waardoor mijn ‘angst’ voor de bevalling wel echt is afgenomen/weggenomen. Ook voor de partner, was dit top!

Mega bedankt!

Nog steeds niet overtuigd?

We staan je natuurlijk graag te woord om alle vragen te beantwoorden en kennis te maken! Stuur gerust een mailtje of bel ons op 06 5362 5115

Postadres

Zonnebos 3

5263 EX

Vught, NL

Contact

06 5362 5115

info@prettigbevallen.nl

Telefonische contacturen zijn van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 17:00.

Extra info

AGB code: 08004419

KvK nr: 68869258