Skip to main content

Visie

De geboorte van een baby is een groots moment
in een mensen leven, dit geldt voor beide partners!

Vandaar dat wij het belangrijk vinden dat jullie allebei een goede voorbereiding krijgen. Alle trainers van Prettig Bevallen zijn verloskundige professionals zijn uit de praktijk kunnen jullie hier dus heel goed bij helpen.

Een cursus bepaalt niet of een natuurlijke bevalling verloopt. Dat bepaalt de natuur. Wij, als mens, hebben daar deels invloed op.

Een cursus draagt vooral bij aan een positieve ervaring voor jullie beide, ook als het anders loopt dan gewenst. Niet zoals gepland, iets wat we vaak horen.

Keuzes maken rondom wat jullie willen tijdens de bevalling kan, als je nuchtere en reële kennis hebt gekregen van de te verwachten scenario’s en hoe daar mee om te gaan.

De zin : “ je moet ontspannen en loslaten tijdens de bevalling” levert voor velen juist spanning op. Zeker als je beetje van controle houdt 😉. Ontspannen is iets anders dan niet spannen! En loslaten is net iets anders als niet in verzet gaan tegen wat er is! Het bedoelde effect is hetzelfde en als partner kan je daar een hele mooie en belangrijke rol in hebben.

Met de juiste kennis en oefeningen kunnen jullie ontspannen de bevalling in gaan. Jullie weten wat  jullie kunnen doen om bij te dragen aan een zo’n prettig mogelijke bevalling, waar je wel of geen invloed op hebt en als team deze bijzondere gebeurtenis samen te doen.

Dit maakt uiteindelijk dat jullie samen goed terug kunnen kijken op de bevalling.

Ons team

Oprichter,eigenaar en trainer Noord Brabant

Marlies Galema

Marlies Galema is een verloskundige (n.p.) met ruime ervaring en moeder van drie kinderen.
Tijdens haar werk als verloskundige en als ouder heeft ze gemerkt dat goede en reële informatie van groot belang is. Daarnaast werd het haar duidelijk dat de rol van de partner, zowel tijdens de bevalling als rondom de start van het ouderschap, invloed heeft op het verloop en de beleving van beide processen.

Om beter te begrijpen, wat ze in de praktijk zag, heeft ze binnen- en buitenland opleidingen/trainingen gevolgd.
Scholingen rondom het thema verbinding /gehechtheid tussen de ouders/partners zelf en tussen ouders en kind, rondom de overgang naar het ouderschap . Daarnaast is ze ook betrokken bij wetenschappelijk onderzoek rondom deze thema’s.( zie Linkedin)
Met deze achtergrond en haar kennis als verloskundige heeft zij de cursus Prettig Bevallen ontwikkeld en een boek geschreven.
Ze geeft en ontwikkelt trainingen rondom de overgang naar het ouderschap voor zowel ouders als professionals in de geboortezorg.

PASSIE EN VISIE:
“HET ONTWIKKELEN EN GEVEN VAN EEN GOEDE PROFESSIONELE EN REALISTISCHE VOORBEREIDING OP BEVALLING EN OUDERSCHAP, GERICHT OP BEIDE PARTNERS.”
“Het is toch eigenlijk vreemd; we volgen allerlei cursussen, als we een hond krijgen gaan we vaak op puppycursus, maar voor de bevalling en het ouderschap is dat niet zo vanzelfsprekend. “

In november 2018 verscheen haar boek over dit onderwerp:
De komst van een baby en de overgang naar het ouderschap zijn een zeer bijzondere en soms ook een ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven. Deze overgang verdient een goede, professionele voorbereiding en begeleiding.
In de meeste gevallen krijg je samen een baby, maar is de voorbereiding en begeleiding grotendeels gericht op moeder en kind. Voor de partner en voor het feit dat je samen een baby krijgt, is vaak relatief weinig aandacht. Uit onderzoek komt echter naar voren dat steun van de partner in meerdere opzichten een positief effect heeft. Het is als partner dan fijn om te weten hoe je kan steunen.
In de cursussen en trainingen van Marlies staan BEIDE partners centraal, als uniek team, in de voorbereiding op de bevalling en (het aanstaande) ouderschap!

Ze doet dit door middel van:
Het geven van cursussen voor (a.s.) ouders: Prettig Bevallen als voorbereiding op de bevalling en Prettig Ouderschap (i.o.)over de overgang naar het ouderschap.
Train the trainer, voor het geven van Prettig Bevallen.
Het geven van scholingen en trainingen aan verloskundige professionals over hun rol bij de voorbereiding en begeleiding van BEIDE (a.s.) ouders rondom bevalling en de overgang naar het ouderschap.
Het doen en bestuderen van wetenschappelijk onderzoek rondom het thema de rol van de partner en de overgang naar het ouderschap.
Alle cursussen en trainingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, ruime ervaring in de verloskunde en specifieke scholing.
Voor de trainingen voor de professionals is of wordt accreditatie aangevraagd.

Eigenaar en trainer Noord Brabant en Gelderland

Teuntje Koolmees

In mijn carrière als verloskundige heb ik zowel in de thuispraktijk als in het ziekenhuis gewerkt. In al die jaren lag voor mij de begeleiding van de aanstaande ouders centraal. Niet alleen tijdens de zwangerschap maar ook bij de bevalling.

Kennis geeft macht maar in het geval van bevallen, geeft kennis ook kracht!

Het is een unieke gebeurtenis in een mensen leven met zo veel impact dat het raar is dat veel mensen bedenken in de zwangerschap: ik laat het wel over me heen komen. Op zich is dat een goede gedachte want bevallen is uiteindelijk ook loslaten maar je kunt pas loslaten op het moment dat je er vertrouwen in hebt, niet als je niet weet wat er gaat gebeuren. Ook het hebben van te hoge verwachtingen over hoe de bevalling zal verlopen, kan paniek, angst en frustratie geven wanneer die verwachtingen niet uitkomen. Managing expectations is daarom erg belangrijk.

Ik vind het prachtig om te zien dat aanstaande ouders samen binnen komen, waarbij de partner vaak mee komt om dat de zwangere dit wil en na de derde les mij vol enthousiasme de hand schud en met schittering in de ogen zegt er alle vertrouwen in te hebben dat het hen samen gaat lukken. Beiden hebben dezelfde informatie gehad en beiden weten wat ze te doen staat, ze zijn een team!

Hoe de bevalling precies zal verlopen, kan niemand jullie vertellen maar het gaat er mij om dat jullie, na het volgen van de cursus, goed zijn voorbereid en wanneer de bevalling achter de rug is, kunnen zeggen: wij hadden een Prettige Bevalling!

Trainer Flevoland en 't Gooi

Sandra poppelen

Mijn naam is Sandra van Poppelen.
Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door het menselijk lichaam. Ik ben moeder van inmiddels 2 eigenwijze pubers.

Inmiddels werk ik sinds 2010 als verloskundige. Naast mijn werk houd ik mij graag bezig met het geven van zwangerschapsmassages. Het geven van een zwangerschapsmassage vereist kennis die een verloskundige beheerst. Dit maakt mij uniek en geeft de cliënt een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Ik integreer mijn ervaring als verloskundige tijdens de massage en behandel rug en bekkenklachten, een verminderde bloedcirculatie, vochtophoping, hoofdpijn, misselijkheid, beenkrampen en verminderde stoelgang.

Sinds november 2018 geef ik met veel plezier en energie de cursus Prettig Bevallen. Het is een mooie cursus om je als stel goed voor te bereiden op de bevalling en het ouderschap. Er wordt veel aandacht gegeven aan de verschillende processen die in je lichaam gebeuren tijdens de bevalling en vooral de rol van je partner hoe hij jou het beste kan ondersteunen. Een juiste ademhalingstechniek en pershouding wordt aangeleerd. Mijn dagelijkse ervaring vanuit de praktijk deel ik tijdens de cursus en dit kan jullie helpen. Zo hopen we dat je prettig gaat bevallen

Trainer Papendrecht e.o.

Angélique Kooderings clémens

Ik ben Michèle Noorland-de Wolf, getrouwd en moeder van 4 kinderen. Met grote betrokkenheid en bevlogenheid begeleid ik mensen in mijn coachpraktijk. Het coachen was voor mij een heel logische vervolgstap in mijn leven.

Na mijn studie Verpleegkunde heb ik een aantal jaar als verpleegkundige op een verlosafdeling in het Havenziekenhuis te Rotterdam gewerkt. Op de verloskamers kwam ik voor het eerst in contact met Verloskunde en wat vond ik dat een mooi beroep! Vervolgens ben ik de studie begonnen tot verloskundige aan de SROV te Rotterdam. Na mijn afstuderen ben ik, samen met een andere verloskundige, een eigen praktijk in Krimpen aan den IJssel begonnen. Toen de huisartsen stopten met zorg, breidde onze praktijk zich zodanig uit dat wij met een aantal nieuwe collega’s een groepspraktijk hebben gevormd. Hier heb ik 25 jaar, met veel plezier en toewijding, met 5 collega’s in een maatschap gewerkt.

Door privé omstandigheden heb ik de keuze gemaakt te stoppen met mijn werk als verloskundige. Om toch met mijn vak bezig te blijven, ben ik me gaan verdiepen in de begeleiding van zwangeren en jonge moeders / ouders met problemen gerelateerd aan zwangerschap en bevalling. Ik heb onder andere een coachopleiding hiervoor gedaan en volg regelmatig trainingen op dit gebied en op het gebied van hechting.

In 2017 ben ik gestart met mijn coachpraktijk zodat ik vrouwen kan begeleiden die tijdens de zwangerschap of daarna behoefte hebben aan extra zorg of gewoon voorbereiding op het ouderschap. Zie www.mamacoachkrimpen.nl voor meer informatie.

Mede door mijn achtergrond als verpleegkundige en verloskundige ben ik een empathische coach die goed kan luisteren. Dit stelt mij steeds in staat de juiste vragen te stellen om snel tot de kern te komen.

Toen ik in 2019 in contact kwam met Marlies, was ik meteen geïnteresseerd in de cursus die zij heeft ontwikkeld. Daarom heb ik besloten om vanaf 2020 ook deze cursus te gaan geven.

Trainer Dongen/Tiburg e.o.

Kimberley Leegganger

Lieve (aanstaande) ouders,

Het nieuwe leven brengt zoveel onbekende dingen met zich mee, een goede voorbereiding op de bevalling kan helpen bij een positieve bevalervaring. Dat is voor mij, als verloskundige, het meest belangrijke, wat jullie wensen ook zijn. Ik mag mij vanaf dit jaar toevoegen bij het team van ‘Prettig bevallen’ en daar ben ik heel trots op. Naast dat ik voorlichting geef bij Prettig bevallen, ben ik werkzaam als verloskundige in meerdere praktijken. Ik ben in 2022 afgestudeerd in Maastricht en heb geen seconde spijt gehad van mijn keus om de opleiding tot verloskunde te volgen. Ik kan met zekerheid zeggen: ik heb echt het allerleukste en het mooiste beroep wat er is. Hopelijk zien we elkaar snel!

Groetjes, Kimberly Leegganger

Trainer Houten e.o.

Elzemarie Witzier

Trainer Boxtel

Elise van Dijk

Ik ben Michèle Noorland-de Wolf, getrouwd en moeder van 4 kinderen. Met grote betrokkenheid en bevlogenheid begeleid ik mensen in mijn coachpraktijk. Het coachen was voor mij een heel logische vervolgstap in mijn leven.

Na mijn studie Verpleegkunde heb ik een aantal jaar als verpleegkundige op een verlosafdeling in het Havenziekenhuis te Rotterdam gewerkt. Op de verloskamers kwam ik voor het eerst in contact met Verloskunde en wat vond ik dat een mooi beroep! Vervolgens ben ik de studie begonnen tot verloskundige aan de SROV te Rotterdam. Na mijn afstuderen ben ik, samen met een andere verloskundige, een eigen praktijk in Krimpen aan den IJssel begonnen. Toen de huisartsen stopten met zorg, breidde onze praktijk zich zodanig uit dat wij met een aantal nieuwe collega’s een groepspraktijk hebben gevormd. Hier heb ik 25 jaar, met veel plezier en toewijding, met 5 collega’s in een maatschap gewerkt.

Door privé omstandigheden heb ik de keuze gemaakt te stoppen met mijn werk als verloskundige. Om toch met mijn vak bezig te blijven, ben ik me gaan verdiepen in de begeleiding van zwangeren en jonge moeders / ouders met problemen gerelateerd aan zwangerschap en bevalling. Ik heb onder andere een coachopleiding hiervoor gedaan en volg regelmatig trainingen op dit gebied en op het gebied van hechting.

In 2017 ben ik gestart met mijn coachpraktijk zodat ik vrouwen kan begeleiden die tijdens de zwangerschap of daarna behoefte hebben aan extra zorg of gewoon voorbereiding op het ouderschap. Zie www.mamacoachkrimpen.nl voor meer informatie.

Mede door mijn achtergrond als verpleegkundige en verloskundige ben ik een empathische coach die goed kan luisteren. Dit stelt mij steeds in staat de juiste vragen te stellen om snel tot de kern te komen.

Toen ik in 2019 in contact kwam met Marlies, was ik meteen geïnteresseerd in de cursus die zij heeft ontwikkeld. Daarom heb ik besloten om vanaf 2020 ook deze cursus te gaan geven.

Trainer Zuid Limburg

Astrid Merkx

Nog steeds niet overtuigd?

We staan je natuurlijk graag te woord om alle vragen te beantwoorden en kennis te maken! Stuur gerust een mailtje of bel ons op 06 5362 5115

Adres

Zonnebos 3

5263 EX

Vught, NL